Health is not valued till sickness comes

Health is not valued till sickness comes

Dette er utrolig grænseoverskridende, mit første blogindlæg. Første gang jeg lader mine erfaringer, tanker og oplevelser omkring IBD (inflammatory bowel disease) blive til skue for resten af befolkningen. Derfor sitre der selvfølgelig et lille håb indeni, om at i vil tage pænt imod det.

Jeg går lige nu hjemme efter at jeg i December fik foretaget min første tarm operation, dette har givet mit hoved og mine tanker fin anledning til at gå på overarbejde. Nu skal tingene ud, de skal deles. Jeg vil derfor, gennem bloggen, forsøge at sætte ord på tankerne, handlingerne, oplevelserne og livet for en person med IBD. Det vil sige… For NOGLE.. For er der noget der er vigtigt at vide om os med IBD, så er det at vi alle er vidt forskellige og vi alle oplever sygdommen, dens følgesygdomme og andet der følger, HELT forskelligt. Slå os aldrig over én kam. Karen køre måske med klatten hele livet uden at se noget til sin mørke passager og samtidig ligger Hanne på sygehuset 200 dage om året og kan ikke selv varetage sit toiletbesøg. Men meget mere om netop det emne på bloggen senere.

Jeg ønsker at få udbredt viden om hvordan det er at leve med IBD, hvordan hverdagen er for os og hvad der sker i vores hoveder. En ting er sikkert, maven påvirker hovedet… Alt for få dele af befolkningen er i besiddelse af denne viden. Ved at dele mit liv, min viden, tanker og mine erfaringer håber jeg at kunne være med til at bekæmpe fordommene, tavsheden og tabuiseringen omkring tarmsygdomme og deres følger.

Har jeg ikke tabt dig endnu? Læser du stadig med? Så skal du selvfølgelig lige beriges med en præsentation af mig!

Jeg er en 26 årig kvinde fra Fyn. Til daglig går jeg pt hjemme sygemeldt efter længere tids sygdom, behandling og operation men jeg har selvfølgelig et brændende ønske om at komme i gang igen.

Jeg er så heldig at have den dejligste familie omkring mig og så bor jeg sammen med den kærligste kæreste og bedste lille søn. Jeg vil nok beskrive mig selv som værende en glad, nysgerrig og utrolig stædig person, med hjertet på rette sted. Og håber da det også er sådan folk omkring mig, ser mig.

Interesser er der masser af, jeg interessere mig utrolig meget for individuel sport såsom ridning, cykling og løb. Samfundsmæssig læsning er også noget jeg i stor grad nyder. Og når nu vi deler ærligt og kærligt ud, så interessere jeg mig også utrolig meget for computer spil og e-sport.

Den mørke følgesvend som jeg er beriget med kaldes for Morbus Crohn. Crohns sygdom er en kronisk betændelses sygdom i tarmvæggen, hvor kroppens immunforsvar gør skade i stedet for gavn. Sygdommen kan være aktiv lige fra den ene ende til den anden (bogstavelig talt, mund til bagdel). Mit forløb med Crohns har været og er langt og jeg vil her på bloggen fremover glædeligt dele ud af det hele.

Billedresultat for break taboo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Health is not valued till sickness comes