Breathe - It's just another bad day, not a bad life

“In fact, sometimes Cannabis is the only thing that works… Or?”

GO OR NO GO?

En allerede flittig og venlig læser her på bloggen, har skrevet og spurgt ind til min holdning angående cannabis til både privat og medicinsk brug. Og om jeg for den sags skyld selv havde erfaring og eksperimenteret med det…. Tænkte, at det måtte da være en god ide at komme med min besvarelse i et indlæg, da det sikkert ikke er sidste gang det spørgsmål dukker op.

Jeg selv vil for nu, holde min personlige mening i skyggen af emnet. Dette af flere grunde men vigtigst fordi at jeg endnu ikke selv er helt afklaret. Samme diskussion som foregår mellem patienter, politikere, forskere og læger lige pt. foregår også i mit hoved, mellem mine personligheder… Min endelige afgørelse er endnu ikke klar. Jeg har dog personligt undersøgt emnet utrolig meget. Læst, lyttet, set og oplevet. Der er uden tvivl utallige punkter på både for og i mod fronten, som jeg synes giver mening. Er det et emne du går og tænker over? Måske har du slet ikke tænkt over det endnu… Eller også har du uden videre, for længst, afgjort din holdning og er ikke til at rykke med. Det er HELT okay! Uanset om du er for eller i mod, så har du sikkert, lige som jeg, dine egne grunde til at stå hvor du står.

HVORFOR GÅ OP I DET – JO, hvem vil ikke gerne have en (næsten) symptomfri hverdag?

De fleste af os med IBD lever dagligt med utrolig plagsomme, invaliderende og smertefulde symptomer og følger, hvor mange af de på nuværende tidspunkt, eksisterende lægemidler på markedet ikke kan hjælpe os i den grad som vi har behov for. **** endnu en frustration i en i forvejen frustrations fyldt hverdag! Vi prøver derfor af natur og nogle gange helt panisk, at finde husråds løsninger og andet der kan afhjælpe tingene bare en smule. Det er IKKE let. Mange nye studier viser dog at Cannabidiol, som er en af de terapeutiske forbindelser som findes i planten cannabis, positivt og aktivt hjælper med at lindre symptomer og ubehag hos personer med IBD. På trods af at cannabis herhjemme i DK er ulovligt, findes der alligevel også mange personlige erfaringer som bakker op om studiernes resultater.. Erfaringerne er mange og i langt over de fleste tilfælde lyder meldingerne, at cannabis i stor grad lindre de både milde og de kraftige symptomer og sygdommenes andre følger.. Kraftigt og mærkbart! Med dette resultat har en stor forbedring af både funktionen i hverdagen og i livskvaliteten hos personerne, fundet sted. Så sidder vi her med vores husråd og l**t, bander og svovler.. Trætte af smerter, ubehag og lignende. Vi ved der findes noget som kan afhjælpe det.. Vi ved der findes noget der med stor sandsynlighed kan give os en smule forbedret livskvalitet igen.. men vi bliver kriminaliseret hvis vi tager det i brug!?

HVAD FÅR MIG TIL AT OVERVEJE “GO”?

Flere ting, absolut.. En afgørende ting er de yderligere erfaringer fra lande som Holland og Tyskland, hvor cannabis til medicinsk brug allerede er tilladt. De viser at langt de fleste patienter oplever stor lindring ved brug af cannabis i moderate mængder. Lindring som ikke opnås ved konventionel medicin og heller ikke den medicin som indeholder isolerede og/eller syntetiske cannabinoider. Sandsynligvis fordi at cannabisplanten er så kompleks og sammensat af mange forskellige stoffer, der giver en samlet og virksom effekt. I Holland produceres cannabisprodukterne under kontrollerede og ordnede forhold. Det giver en fremragende mulighed for at holde kontrol med kvaliteten og samtidig muliggør det også en øget og vigtig videre forskning af planten og dens virkning(er). Der kan også bedre holdes kontrol med de som er brugere af cannabis, læger, forskere og specialister vil kunne holde øje, guide og hjælpe folk så man ikke ender med et overforbrug, dårlig kvalitet, forkert indtag og en uønsket afhængighed.

HVAD FÅR MIG TIL AT OVERVEJE “NO GO”?

Også flere ting men her må den afgørende være at cannabis ikke “nøjes” med at behandle et punkt. Der findes utallige medicinske præparater og de har alle til formål at behandle en eller få ting. Cannabis har en effekt på det du ønsker som eksempelvis muskelsmerter, men samtidig også en effekt på andre ting så som dit humør og din sindstilstand, det kan ikke undgås helt. For cannabis er, selvom det bearbejdes og produceres til et specifikt formål (Også selvom THC’en er fjernet), forholdsvist bivirknings tungt.. Dette uanset hvordan det indtages. Jeg tror ikke på, eller rettere – jeg er bange for… at vi i Danmark lige nu IKKE har ressourcerne og midlerne i det offentlige til at holde den skarpe kontrol med produktionen, salget, patienterne og forbruget af medicinsk cannabis. Er staten, det offentlige, samfundet ikke klar og udrustet til det så risikere vi klart stigning i antallet af cannabis relaterede forgiftninger samt hospitals indlæggelser. For ikke at nævne at de kriminelle grupperinger fortsat vil, måske en da med større mulighed for, at rive store økonomiske gevinster hjem, ved at sidde på markedet. Det ses nemlig også, ved siden af de positive erfaringer, i lande såsom Holland.

HAR JEG PRØVET/EKSPERIMENTERET MED CANNABIS IFM. MIN CROHN?

Svaret er: JA. Og jeg er hverken bleg for at indrømme det eller snakke om det og jeg deler hjertens gerne mine få oplevelser og erfaringer omkring det. Men er det noget jeg GØR? Svaret er: NEJ. Jeg har afprøvet cannabisplanten ifm. min Crohn flere gange på flere forskellige måder. Nogle med positiv effekt, andre med slet ingen.. Jeg har dog lige nu andre former for behandlinger igang og undervejs, i samarbejde med sygehuset og det er helt klart dem jeg fokusere på lige nu. Men hvem ved, når mulighederne også løber op for mig, vedr. behandling og lindring. Jeg vil hvert fald gerne blotte mig så meget og fortælle, at jeg dog har haft nogle positive oplevelser med brugen af cannabis ifm. min Crohn, smerter og sygdoms forløb.

 FACTS!

– Cannabis er navnet på den plantefamilie, der både inkluderer hamp og marihuana.
– Hamp er en type cannabis, som udelukkende bliver dyrket på grund af dens såkaldte lave THC-niveau og lange stilke.
– Marihuana er en type cannabis, der dyrkes på grund af det høje THC-niveau.
– THC har medicinske egenskaber men giver en høj følelse og er det cannabinoid, der er ansvarlig for dets ry i kategorien “stoffer”.
– CBD kendetegnes ved at have medicinske egenskaber uden at give en høj følelse.

 

Billedresultat for medicinsk cannabis imod?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breathe - It's just another bad day, not a bad life